A- A A+

Wat is duur....

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Geschiedenis

Na het drama van mijn eigen Internet Provider ergens in 1994-1996 (Go World Wide inc.) samen met een oud collega had ik geen gratis Internet meer. Ik moest toch wat, via de toen malige NKM (tegenwoordig (D/C)rasema als één van de eerste kabel Internet met een snelheid van maar liefst 128Kbit/seconde. Wat was dat een zegen, uren lang Age of Empires met collega in Deventer spelen vanuit Veenendaal. Mijn eigen webserver on-line. Alleen die vreselijke downtijden. Ben de negatieve gedachte niet meer te boven gekomen over Casema.

Men wil meer en is het soms zat. Tijd voor iets anders, ADSL was nieuw en XS4ALL was een goede partner voor het leveren van verbindingen. Maar liefst 1Mbit/seconde voor een bedrag van rond de 130 gulden per maand. Een flinke zak geld, maar wel een service waar je u tegen zegt. Nooit storingen en nooit problemen. Ook hier merk je dat de technologie in het begin duur is maar langzaam goedkloper wordt. Gezien de inflatie en andere economische veranderingen bleek XS een gouden greep te zijn. Opeens ging de verbindingssnelheid omhoog, zelfde bedrag en we gingen naar 2Mbit/seconde. Niet veel later naar 4Mbit/seconde en 2 jaar geleden opeens naar 6Mbit/seconde.

Tijdens de scheidingsperikelen besloot ik toch eens wat te gaan doen aan mijn Internet verbinding. Dus ik ging over van ADSL via KPN (XS4ALL) naar XS4ALL only. Zelfde bedrag en opeens naar 8Mbit/seconde. Wat schetst mijn verbazing, XS4ALL Only wordt opeens 20Mbit/seconde en ik kan niet wachten tot ik mijn nieuwe ADSL/2 modem ga aansluiten. Zelf ben ik dan ook even gaan rekenen en kom tot de conclusie dat ik van € 54,00 per Mbit terug ben gegaan naar € 2,70 per Mbit. Daarnaast stabiel en ook nog eens gratis telefoon. XS4ALL keep on the good work!

Dracema (Casema)

Inmiddels is Casema hier langzaam helemaal verdwenen. Overgestapt op Digitenne van KPN wat zeer goed bevalt (Casema de opzegging is onderweg). Ok, aantal zenders minder maar die keek ik toch niet. Cristina is echter wel over op Casema, Internet, telefonie, tv en radio. Op zich een goede keuze, alles in 1 en voldoende voor haar situatie. Wat me wel mee viel is de aansluittijd, donderdag besteld, 5 mei installatie in haar flatje. Moet ik wel opschieten om de PC voor te bereiden zodat ze die mee kan nemen (snif, zowel zij weg als mijn zelf gebouwde pc weg, dubbel pijn). Verder ben ik wel benieuwd hoe Casema zich zal gedragen bij haar, want om eerlijk te zijn heb ik de laatste 11 jaar geen ervaring meer met Casema Internet.

Maar nog even over XS4ALL

Het pakket kwam vandaag om 13:00 uur binnen en ik was verbaasd over de inhoud. Bij XS hebben ze ook aan alles gedacht. En zelfs de installatie handleiding is zo duidelijk dat iemand met twee linker handen het zelf allemaal kan doen. Nadeel, door mijn zware IT achtergrond en de wijze waarop ik problemen aanpak en alles analyseer denk ik nu, maar dit kan ook zo, en zo, en zo, en zo.... Dus best wel verwarrend. Maar kortom, complimenten XS4ALL.