A- A A+

Nog meer Wifi

WiFi is een leuk transport medium voor het netwerk signaal. Helaas heeft het ook een groot aantal nadelen, maar het volstaat. Zoals ik al reeds eerder schreef heb ik dus alles in huis voorzien van WiFi. Zelfs mijn twee servertjes. Totale kosten 40 euro waarbij de twee PC/Card WiFi adapters het goedkoopste waren (€. 5,99). Voor mijn oude desktop was de kaart het duurste, maar het is ook een Linksys (Cisco)......

Ondanks de prijs blijkt deze laatste toch niet het meest stabiele te zijn ondanks de korte afstand tot de router. Naast problemen met de Linksys blijken veel WiFi verbindingen toch het maximale uit de bandbreedte te halen waardoor de snelheid per aangesloten systeem negatief wordt beinvloed. Bovendien blijkt door de plaatsing van de Router het signaal naar de tuin toe minder te zijn.

Gelukkig is er een oplossing, een oude router. Aangesloten op de kabel welke naar mijn XBOX gaat aan de andere kant van de kamer. Plaatsing van twee routers (ethernet-ethernet) werkt zonder problemen. En als voordeel, meerdere kanalen tot je beschikking waardoor er load balancing in het netwerk plaats vindt. Iedere server op eigen router en de rest verdeeld over de twee routers. Voordeel, beter bereik en geen invloed meer van de devices bij de buren.